preskoči na sadržaj

XII. gimnazija Zagreb

O projektu

 “Matematika između realnog i virtualnog”

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o financiranje projekta  „Matematika između realnog i virtualnog“ u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini. Projekt će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda,  Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala http://www.ljudskipotencijali.hr/ 2007.-2013. u ukupnom iznosu od  1 016 019 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 23.10.2015. do 22.10.2016. Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete naći na http://www.strukturnifondovi.hr/

Korisnik je XV. gimnazija, Zagreb, a partneri u projektu su XII. gimnazija, Zagreb, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci i Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec.

Koordinatori  aktivnosti u XII. gimnaziji su Mia Čačić i Dijana Soldić. U provedbi aktivnosti XII. gimnaziji sudjeluju Mia Čačić i Dijana Soldić, profesorice matematike, Ivan Gverić, profesor fizike, Barbara Arić, pedagoginja te ravnateljica škole Blaženka Ječminek.

Ciljevi aktivnosti su osuvremeniti pristup učenju i poučavanju matematike novim kurikulumom za fakultativnu nastavu u skladu s ishodima učenja te razviti kapacitete partnerskih ustanova za provedbu novog kurikuluma fakultativne nastave. Ostvarivanjem ciljeva stvaraju se preduvjeti za primjenu tehnologije u nastavi matematike. U projektu sudjeluju nastavnici, stručni suradnici i učenici partnerskih ustanova koje obavljaju djelatnost srednjeg obrazovanja prema gimnazijskom programu. Projekt će se realizirati u pet etapa - elemenata projekta:

  • Testiranje interesa za novim kurikulumom fakultativne nastave matematike i izrada nacrta novog kurikuluma
  • Izrada novog kurikuluma fakultativne nastave matematike u skladu s ishodima učenja
  • Osiguravanje materijalnih i ljudskih preduvjeta za provedbu novog kurikuluma fakultativne nastave matematike
  • Izrada nastavnih materijala za provedbu novog kurikuluma
  • Promocija novog kurikuluma fakultativne nastave matematike među učenicima, roditeljima i nastavnicima

Tijekom provedbe projekta izradit će se kurikulum fakultativne nastave matematike temeljen na ishodima učenja i odrediti kriteriji provjere usvojenosti ishoda učenja, 30 zaposlenika partnerskih škola  sudjelovat će u specifičnoj edukaciji o izradi kurikuluma, ishodima učenja i vrednovanju, izradit će se nastavni materijali i priručnici za primjenu tehnologije u nastavi.

Projekt financira Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda

Europska unija Ulaganje u budućnost

Ova publikacija je izrađena uz pomoć Europske unije. Sadržaj publikacije je u isključivoj nadležnosti XII. gimnazije te se ni na koji način ne može smatrati da odražava stajalište Europske unije.

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-dnevnici

Školska liječnica

UPISI

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Online sadržaji

Da bi se ulogirali na sljedeće sadržaje,
potrebno je imati aktivan

elektronički identitet: AAI@EduHr za
akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno
HUSO korisnički račun za učenike,
nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

 


 


 


 

 

 

Flag Counter

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 5. 2017.

Ukupno: 201276
CMS za škole logo
XII. gimnazija Zagreb / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-dvanaesta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-dvanaesta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju